Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

FC Twente Vrouwen treft VFL Wolfsburg: €˜Alsof de mannen tegen Barcelona spelen €™

437180 grolschhveste 1

Het is zo n beetje de zwaarste en meest uitdagende tegenstander die FC Twente vrouwen kon treffen in de achtste finales van de Champions League. VfL Wolfsburg is top van Duitsland, top van Europa, top in de wereld. Vanavond is het eerste duel, in Wolfsburg.

Om de verhoudingen even te schetsen komt Tommy Stroot toch maar met een vergelijking uit het mannenvoetbal. Wolfsburg tegen FC Twente vrouwen is hetzelfde als de mannen van Barcelona tegen FC Twente spelen , zegt de oefenmeester. Geen normaal denkend mens die bij dat laatste affiche twijfelt wie de beste is van de twee. Vanavond in Wolfsburg staat de winnaar eigenlijk ook al vast. Alleen als zij de slechtste dag van het jaar hebben en wij de beste, dan kunnen we meekomen , aldus de oefenmeester van FC Twente.

Grootmacht
De selectie van FC Twente zetelt al sinds maandagavond in de stad op iets meer dan 300 kilometer van Enschede. Stroot laat niets aan het toeval over om zijn jonge formatie zo goed mogelijk klaar te stomen voor de opdracht, die prikkelt en tegelijkertijd ook afschrikt. Wolfsburg is met Olympique Lyon de absolute grootmacht in het vrouwenvoetbal. Tweevoudig winnaar van de Champions League, Duits kampioen en bekerwinnaar. Na vijf wedstrijden dit seizoen in de Bundesliga staat de teller op 15 punten, 24 goals voor en één tegen. Wolfsburg won op het eind van vorig seizoen met 6-0 van Bayern München met de internationals Jill Roord en Lineth Beerensteyn in de ploeg. Ik vraag me wel eens af wat ze hier in de interlandweken doen, want dan is iedereen weg , aldus Stroot.

Harder
Wolfsburg is één grote sterrenparade. Zo speelt de Deense wereldtopper Pernille Harder in Wolfsburg, net als de Nederlandse vice-wereldkampioen Dominique Bloodworth en tal van Duitse internationals. Zet dat ensemble eens af tegen FC Twente, dat in actie komt met speelsters die allemaal aan het begin van hun loopbaan staan.

Speciale band

Voor de Duitser Stroot is het treffen met Wolfsburg helemaal bijzonder. In Nederland kunnen we ons dat niet voorstellen, maar als trainer van Meppen noemden we de wedstrijd tegen Wolfsburg een derby. En dat op 350 kilometer van elkaar. Bovendien ken ik de trainer goed. Toen ik Meppen onder 17 trainde, deed hij dat bij Wolfsburg. En later was dat bij de beloften ook zo. Daar komt bij dat de clubs FC Twente en Wolfsburg al jaren warme contacten onderhouden. Wij oefenen ook vaak tegen Wolfsburg, dat ging doorgaans heel aardig. Maar je weet ook dat teams in oefenduels veel doorwisselen. En het kan ook zomaar zijn dat zij s morgens nog eerst hadden getraind.

Dat zal vandaag niet het geval zijn. Daarvoor is het tweeluik met de kampioen van Nederland te belangrijk. Kampioen van Duitsland worden ze sowieso. Dat weten ze. In Wolfsburg telt dit seizoen maar één titel: de Champions League , aldus Stroot. Als wij stunten, dan moet FC Twente heel snel de contracten van alle speelsters openbreken ¦ En dat van de trainer natuurlijk, haha.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.