Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Scooters weren uit centrum is niet genoeg

437203 Schermafbeelding 2019 10 16 om 162518

Scooters uit de binnenstad weren is niet genoeg, zegt VVD-gemeenteraadslid Joost Nijhuis. Het gaat ook om die bezorgers op hun opgevoerde e-bikes en om pedelecs. We moeten de snelheid eruit halen. Het gaat niet alleen om scooters.

Nijhuis reageert in 053, het nieuwe tv-programma van 1Twente, op oud-wethouder Dick Buursink die het liefst een scooterverbod in de binnenstad ziet. Beiden denken dat alleen een parkeerverbod voor die gemotoriseerde tweewielers niet zal helpen.

Afgelopen dinsdag maakte onze lokale omroep 1Twente een proefaflevering van het nieuwe tv-programma 053 dat mogelijk wekelijks live op onze kanalen wordt uitgezonden. Doel is om de politieke besluitvorming, de plannen die impact hebben op de leefomgeving van de Enschedeërs tegen het licht te houden. Wekelijks worden politici, bestuurders, betrokkenen uit de stad uitgenodigd om over de actuele gebeurtenissen in de stad te praten, argumenten uit te wisselen en misschien nog belangrijker: in contact met elkaar te komen.

Mobiliteitsvisie van EnschedeHet gespreksthema in het pilot-programma was mobiliteit in Enschede. Het gemeentebestuur stelde onlangs de mobiliteitsvisie vast. Die gaat onder andere over het weren van auto s uit het gebied binnen de singels, over de rol van fietsers, voetgangers en een verbod voor scooters in het centrum.

Oud-wethouder Dick Buursink en gemeenteraadslid voor de VVD Joost Nijhuis namen een voorschot op de komende discussie die in de stad gevoerd gaat worden. Over een ding waren beiden het eens: binnen de singel moet het autoverkeer drastisch afnemen en de doorsteekbaarheid moet eraf. De auto s zitten ons in de weg. En die scooters? Weg ermee, aldus Buursink

Nijhuis zag de noodzaak ook, maar wil niet beticht worden van autootje pesten. Hij verwacht wel dat over een aantal jaren geen vrachtwagen meer het centrum in kan. Dan heb je een opvangplekken ergens in de stad waar de vrachtwagens heen worden gestuurd. De goederen worden overgeladen in bijvoorbeeld elektrische wagens die de winkels dan bevoorraden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.