Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Wat doet dat Russische vliegtuig in De Bothoven?

439269 Schermafbeelding 2019 11 02 om 152613

De wijk De Bothoven in Enschede heeft sinds zaterdagmiddag een nieuwe, opmerkelijke blikvanger: een Antonov. Onder grote belangstelling van buurtbewoners werd het Russische vrachttoestel zaterdag iets na 13.00 uur op het dak van ateliergebouw van kunstenaarsinitiatief B93 aan de Hoge Bothofstraat getakeld.

Teun Staal | Tubantia

Om ongeveer 13.30 uur zaterdag maakte het antieke toestel, type AN-2p een veilige landing aan de Hoge Bothofstraat. Daar moet het vliegtuig het onderkomen van B93 zichtbaarder maken voor de omgeving, zo gaven de kunstenaars enige tijd geleden aan in De Twentsche Courant Tubantia. het idee om in het toestel een Airbnb te realiseren is om veiligheidsredenen niet mogelijk.

De Antonov is al geruime tijd uitgevlogen en heeft lange tijd gestationeerd gestaan op de luchthaven Twente. Het vliegtuig werd enige tijd geleden op de kop getikt door Erik Terhorst, voorzitter van B93. De Antonov, die eerst zou worden gesloopt, werd eerder aan de Zuiderval en op het terrein rond het voormalige Tubantia-gebouw aan de Getfertsingel ondergebracht.

Nachtelijk transport
De plaatsing van de Antonov op het dak van het B93-ateliergebouw is mogelijk door een subsidie in het kader van de wijkbudgetten. Het vliegtuig werd enkele weken geleden al via een speciaal nachtelijk transport van de Getfertsingel naar een parkeerplaats aan de Hoge Bothofstraat vervoerd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.