Hengelo
Sport

'Als fans niet naar stadion kunnen komen, komt stadion naar hen toe'

De beschikbare kaarten voor de FBK Games op zondag 6 juni waren vorige week razendsnel uitverkocht. Toch kan iedereen erbij zijn: met het zogeheten 'Second Screen Event' brengt de organisatie de stadionbeleving bij de atletiekfans thuis. Via een speciale website worden extra beelden aangeboden, zoals exclusieve interviews en kijkjes achter de schermen.

275058 fbkstadion
Voor wie op 6 juni niet naar binnen mag in het FBK Stadion, is er het 'Second Screen Event'. © 1Twente

Kijkje in de call room

Met 'achter de schermen' moet je denken aan een kijkje in de call room, waar atleten hun laatste voorbereiding doen of aan een blik op het trainingsveld, waar de atleten hun warming up doen. Daarnaast zijn er exclusieve interviews met atleten, zijn resultaten en video’s op aanvraag te bekijken en kun je als fan deelnemen aan een Zoom-sessie met de kans om vanuit huis op het grote scherm in het stadion geprojecteerd te worden. Er is zelfs interactie met de atleten: er kan gezwaaid, gejuicht en aangemoedigd worden.

Directeur Hans Kloosterman: “De maatregelen rondom corona laten nog geen vol stadion toe. Dat is uiteraard jammer, maar FBK Games zou FBK Games niet zijn als we hier geen innovatieve oplossing voor zouden bedenken. Het idee van een second screen sprak ons enorm aan. Als de fans niet naar het stadion kunnen komen, komt het stadion bij hen thuis.”

Sifan Hassan en Haile Gebrselassie

Om verzekerd te zijn van een plekje op de virtuele tribune is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via fbkgames.nl. Na aanmelding wordt een inlogcode toegestuurd. Hiermee wordt op zondag 6 juni toegang verkregen tot het Second Screen Event. Op het online event platform kan eenvoudig tussen de verschillende schermen gewisseld worden, zodat niemand thuis iets hoeft te missen.

FBK Games bestaat 40 jaar en dat wordt op vrijdag 4 juni gevierd met een live-uitzending van Studio FBK, die voor iedereen toegankelijk is via het online event platform. Vanaf 15.00 uur schuiven gasten uit de internationale atletiekwereld aan, zoals Sifan Hassan, Haile Gebrselassie, Ellen van Langen en Sebastian Coe.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.