Ik teken voor 80

Eén stem verschil, maar D66 Enschede kiest als eerste een lijsttrekker

Als eerste partij in Enschede heeft D66 een lijsttrekker bekend gemaakt. Na een zinderende verkiezing is bekend geworden dat Gertjan Tillema zijn partij naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 leidt.

Gertjan Tillema
Gertjan Tillema, lijsttrekker van D66 Enschede. © D66 Enschede

Zoals gebruikelijk bij D66 is de keuze voor de lijsttrekker tot stand gekomen na een intern debat en een verkiezing onder leden. Naast Tillema stelden ook raadsleden Vic van Dijk en Iris Bloemhof zich verkiesbaar.

icon_main_quote_red_glyph

Ik zie de tweedeling in de stad toenemen

Gertjan Tillema, lijsttrekker D66 Enschede

Eén stem verschil

Het zou een spannende race om het lijsttrekkerschap worden. In de tweede stemronde moesten leden een keuze maken tussen Vic van Dijk en Gertjan Tillema. Met één stem verschil won de laatstgenoemde.

De in Glanerbrug woonachtige Tillema is geen onbekende in de lokale politiek. In 2014 werd hij geïnstalleerd als raadslid en eind 2018 volgde hij Jasper Kerkwijk op als fractievoorzitter.

De plek waar je wieg staat

Als lijsttrekker treedt Tillema in de voetsporen van oud-wethouder Eelco Eerenberg (inmiddels werkzaam in Utrecht). Hij ziet de uitdagingen in de stad. "Ik zie de tweedeling in de stad toenemen. Met veel Enschedeërs gaat het goed, maar te veel mensen missen de boot."

Tillema pleit voor meer kansengelijkheid. "Het mag niet zo zijn dat de plek waar je wieg staat van invloed is op hoe gezond en gelukkig je kunt worden."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.