Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese politiek: €˜Waterschap moet kwijtschelding simpel houden €™

444135 tap 1728101 1280 1

Kwijtschelding voor waterschapsbelasting aanvragen mag niet moeilijker worden. Het Waterschap Vechtstromen moet de nieuwe en lastigere procedure terugdraaien. Dat vindt de Enschedese politiek.

Teun Staal | Tubantia

SP-raadslid Annelies Futselaar schreef namens de hele gemeenteraad van Enschede een kritische brief aan het bestuur van Waterschap Vechtstromen. Doel van de brief is dat de aanvraag voor kwijtschelding van de waterschapsbelasting tegelijk blijft gaan met de kwijtscheld-aanvraag van gemeentelijke belastingen. Recent werd bekend dat het regionaal belastingkantoor GBLT, dat belastinginningen regelt voor meerdere gemeenten, voor die kwijtschelding per 1 januari een nieuwe, aparte aanvraag introduceert.

Deze wijziging leidt tot verbazing bij de politiek in Enschede. De gemeenteraad is unaniem van mening dat de beleidswijziging niet in het belang is van veelal kwetsbare inwoners voor wie kwijtschelding van belang is om niet in de schulden terecht te komen.

InvloedSP er Futselaar wil weten op welke wijze het eenzijdige besluit is genomen om de huidige kwijtscheldingsprocedure te beëindigen. Het SP-raadslid wil dat het bestuur van Vechtstromen zijn invloed gebruikt om GBLT alsnog te weerhouden van de invoering van de extra aanvraag. Futselaar vraagt zich af of het perspectief en belang van de inwoners wel is meegenomen in het besluit en wil daarnaast weten hoe en wanneer deze Enschedeërs worden geïnformeerd over de wijziging van de aanvraag.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixaby
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.