Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Onno van Veldhuizen bij boerenblokkade A35

444962 DSCF5424 Version 2

Het zal niemand zijn ontgaan: boze boeren blokkeerden vandaag onder andere de A35. Rond half een sprak burgemeester Onno van Veldhuizen hen onder het viaduct van de Zuiderval toe. In zijn toespraak toonde hij begrip voor de actie, maar riep hij ook op de gedeeltelijke blokkade op te heffen. Jullie hebben je statement gemaakt. De vrije boeren, daar hoort ook het woordje de verantwoordelijke boeren bij. Rond half drie daverden 200 trekkers weer huiswaarts.

Ernst Bergboer | 1Twente

Van Veldhuizen sprak vanuit een paardentrailer over het belang van de boerensector, toonde begrip voor de boerenprotesten en de last van regel op regel, maar sprak ook over verantwoordelijkheid. U heeft uw statement gemaakt en ik raad u aan om deze blokkade nu ook weer te beëindigen. De blokkade was overigens bewust gedeeltelijk. Verkeer werd mondjesmaat doorgelaten.

Op een spontane stemming, op aangeven van een activistische protestleider, voor beëindiging van de blokkade stak slechts een enkeling zijn hand op. Toch besloten de actievoerders na de oproep van Van Veldhuizen en ondersteuning van eigen voormannen hun trekkers weer op te zoeken en huiswaarts te keren. We staan hier veel liever niet, zei een van hen. En diens buurman: Ik hoop dat ik nooit weer hoef te doen. We begrijpen heel goed dat dit overlast veroorzaak, maar het water staat ons echt aan de lippen. Voor vandaag is het genoeg geweest.

Kijk hieronder naar een videoverslag van de toespraak van Onno van Veldhuizen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.