Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Hoognodig nieuw jasje voor kerst in Enschede

445085 kapsel

Een nieuwe outfit en een frisse coupe met de kerstdagen, dat is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bewoners en bezoekers van Humanitas Onder Dak, Tactus Verslavingszorg en het Leger des Heils konden woensdag gratis kleding en een knipbeurt krijgen.

Aileen Slot | 1Twente

Doe het er allemaal maar af", zegt de man die in één van de twee kappersstoelen zit. Hij is blij dat hij weer eens naar de kapper kan. Als je geen dak boven je hoofd hebt, heeft het bezoeken van een kapsalon of een kledingwinkel allesbehalve prioriteit.

Nieuw jasje

Bewoners en bezoekers van de opvanginstellingen in Enschede krijgen in het pand van Humanitas aan de Oldenzaalsestraat een gratis knipbeurt. Aan de overkant van de straat, in de 50/50 Budgetstore van het Leger des Heils, kunnen ze kleding uitzoeken.

Op eerste kerstdag kunnen ze in hun 'nieuwe' kleding aanschuiven bij het kerstdiner dat speciaal voor deze doelgroep gehouden wordt. Het diner is een samenwerking tussen de gemeente Enschede en Holland Casino.

Chronisch verslaafden
Frank Singh is hulpverlener bij Tactus, waar hij werkt met chronisch verslaafden. Vandaag is hij kapper. "Op mijn werk knip ik ook alle jongens. Nu kunnen hier cliënten van verschillende organisaties terecht."

Singh vindt het mooi dat hij met de gratis knipbeurten wat kan betekenen voor Enschedeërs die het moeilijk hebben. Nog liever hoort hij positieve verhalen. En gelukkig zijn die er: neem het verhaal van de dakloze jongen die vier jaar geleden tijdens hetzelfde initiatief in zijn kappersstoel zat. Hij heeft inmiddels een woning en een betaalde baan als ervaringsdeskundige bij Humanitas.

'Ik blijf komen'
Aan de overkant van de straat neuzen mensen tussen de kledingrekken van de 50/50 Budgetstore. Patrick is blij met zijn nieuwe jas, broek en blouse. "Vorig jaar woonde en sliep ik nog op straat, nu woon ik in het hostel van Tactus. Maar ik blijf gewoon komen, hoor! Het is elk jaar gezellig en mooi."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.