Sport
Voetbal
FC Twente
Video

Seizoen FC Twente zit er bijna op: 'Móeten nog een keer winnen'

Nu FC Twente achterop is geraakt in de strijd om de play-offs, lijkt het seizoen er na deze week op te zitten. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, maar eerst staat donderdag de uitwedstrijd tegen RKC op het programma. En zo krijgt FC Twente opeens een rol in de degradatiestrijd: beide tegenstanders strijden nog voor lijfsbehoud. En dat heeft zelfs zijn impact in de familie bij hoofdtrainer Ron Jans.

Eén van zijn zoons is namelijk de perschef bij ADO Den Haag. Jans junior wordt nu veelvuldig aangesproken met de vraag of hij een overwinning kan regelen bij FC Twente zondag. Maar daarin hoeft hij niet op hulp van zijn vader te rekenen: "Wij willen winnen en geven niks weg." Bovendien wacht ADO morgen eerst nog een heet potje tegen Willem II, dat ook nog niet veilig is.

Appeltje te schillen

Zelf heeft FC Twente inmiddels al tien wedstrijden op rij niet gewonnen en dus snakt de ploeg naar een overwinning. Daar heeft het hoogstwaarschijnlijk nog twee wedstrijden voor, want door de matige resultaten van de afgelopen weken zijn de play-offs om Europees voetbal uit het zicht geraakt. Jans wil dat zijn ploeg in die laatste duels knokt voor elke plek op de ranglijst."We hebben nog twee kansen, het liefst pak je ze allebei. En het gevoel van winnen is zo lekker."

De eerste mogelijkheid is donderdagmiddag tegen RKC. Een ploeg waar Jans nog een appeltje mee te schillen heeft, want in Enschede ging FC Twente eerder dit seizoen met 0-2 onderuit tegen de Waalwijkers. Een klein beetje wraakgevoelens dus waar de hoofdtrainer gebruik van maakt. "Je probeert alles om de jongens in een zo goed mogelijke gemoedstoestand te brengen."

Prikkelen

Het blijft nog even afwachten met welke opstelling hij aantreedt. Tegen Heracles werden vorige week maar liefst vier spelers gepasseerd, waaronder Queensy Menig. De aanvaller viel wel in en maakte daarbij een goede indruk op zijn trainer. "Zijn invalbeurt was goed, maar in de wedstrijden daarvoor speelde hij niet goed. Niet giftig genoeg." Eerder dit seizoen passeerde Jans ook aanvaller Danilo wel eens met de bedoeling hem te prikkelen. Of dat met Menig ook de bedoeling was? "Het kan prikkelend zijn, maar Queensy hoort gewoon in de basiself."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.