Hengelo

Hengelo’s zeilkamp naarstig op zoek naar instructeurs

De organisatoren van het jaarlijkse zeilvakantiekamp van de Hengelose stichting De Ruime Wind zijn op zoek naar vrijwilligers. Vooral zeilinstructeurs zijn dringend nodig om de jongeren en kinderen te kunnen begeleiden. De stichting wil een toegankelijk zeilkamp organiseren voor alle jongeren, ongeacht hun financiële situatie. Bestuurslid Gerard ter Horst is vanmiddag te gast bij 1Twente Vandaag om er over te vertellen.

Zeilkamp deruimewind
De organisatoren van het jaarlijkse zeilvakantiekamp van de Hengelose stichting De Ruime Wind zijn op zoek naar vrijwilligers. Vooral zeilinstructeurs zijn dringend nodig om de jongeren en kinderen te kunnen begeleiden. © Stichting De Ruime Wind

Zeilkamp

Het zeilkamp wordt al veertig jaar gehouden. De Ruime Wind organiseert het kamp iedere zomer in Friesland. Via subsidies van gemeenten en donateurs kunnen kinderen en jongeren uit arme gezinnen er een weekje tussenuit. De organisatie is naarstig op zoek naar instructeurs die hen deze zomer komen helpen. De hoofdreden dat ze te weinig mankracht hebben is dat de studenten die normaliter meegaan, dit jaar zelf op vakantie zijn in deze periode.

icon_main_info_white_glyph

1Twente Vandaag

Bestuurslid Henk ter Horst van Stichting De Ruime Wind is vanmiddag te gast bij het radioprogramma 1Twente Vandaag. Het interview is te beluisteren tussen 16.00 en 17.00 uur via 105.8 FM (Hengelo) en 105.1 FM (Enschede) of via onze website.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.