Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Dronken vrouw uit Enschede krijgt 500 euro boete voor beledigen agenten

449568 drink 1209002 1920

Ze ging na een avondje stappen helemaal los tegen twee politieagenten die haar man wilden aanhouden in de binnenstad van Enschede. Daarbij schold Desirée L. met ernstige discriminerende teksten. Dinsdagochtend kreeg ze daar een boete van 500 euro voor van de politierechter.

Erwin Waanders | Tubantia

Beschaamd zat ze dinsdagochtend in de rechtszaal tegenover de politierechter. L. (39) zag bij binnenkomst tot haar afgrijzen dat er een schoolklas een snuffelstage had in de rechtbank Almelo. Het liefst wilde ze er helemaal niet zijn, maar ze moest. Als verdachte van het discrimineren en beledigen van twee politieagenten op 27 april vorig jaar.

DiscriminerendNooit eerder kwam de Enschedese in aanraking met politie of justitie, maar op 27 april vorig jaar ging het helemaal mis. Na een avond stappen, waarbij flink werd gedronken, liep ze samen met haar man naar de bushalte.

Wat er daarna precies is voorgevallen, werd op de zitting niet duidelijk, maar agenten wilden haar man aanhouden. Dat pikte L. niet en dat liet ze merken ook. Toen twee toegesnelde agenten hun collega wilden helpen, richtte de woede van L. zich op de beide agenten. Ze voegde ze allerlei racistische- en discriminerende verwensingen naar hun hoofd en schold meermaals met het woord kanker. Daarop werd L. aangehouden.

ExcusesDinsdag zat ze er zoals gezegd beschaamd bij. Ik heb dingen gezegd die ik nuchter nooit uit mijn mond krijgt en daarvoor zeg ik hier oprecht sorry , zei L. Eerdere pogingen om haar excuses te kunnen maken aan de twee agenten liepen op niets uit. Ik heb geprobeerd contact te krijgen met de agenten en gevraagd of ik een excuusbrief kon sturen, maar daar heb ik geen reactie op gekregen. Ik heb een relatie met een Iraanse man achter de rug en dat was geen pretje en wellicht kwam mijn woede daar vandaan.

HulpverlenersHet Openbaar Ministerie rekent het de vrouw zwaar aan dat ze uitgerekend de mensen die zorgen voor veiligheid en orde in de stad zo bejegend heeft. Dit is precies wat we niet willen in onze samenleving, laat daarover geen misverstand bestaan , sprak officier van justitie Anne Leschot.

Niets rechtvaar­digt dit kwetsende gedrag tegen mensen die hun beroep met veel liefde uitoefenen
Anne Leschot, Officier van justitie

We dragen allemaal dingen met ons mee, maar moeten dat niet op deze manier uiten. Niets rechtvaardigt dit kwetsende gedrag tegen mensen die hun beroep met veel liefde uitoefenen. Zij zijn in het diepst van hun ziel geraakt door alles wat u geschreeuwd heeft. Ze eiste een werkstraf van 24 uur.

Voor L. zou dat betekenen dat haar baan in gevaar komt. Politierechter Van Vuure vond een geldboete van 500 euro meer op z n plek. Van een op het oog keurige dame verwacht je als agent niet dit over je heen te krijgen, maar het is wel gebeurd. Uw spijt klinkt oprecht en ik hoop echt dat het bij dit ene incident blijft , besloot de rechter.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.