Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Storm Ciara in Enschede: omgewaaide dug-out, weggewaaide pannen en gevaarlijke toestanden op snelweg

450109 cvv sparta

Zuidwesterstorm Ciara, die de regio zondag tot ver in de nacht teisterde, heeft een spoor van vernielingen achtergelaten in deze regio. Brandweer Twente moest tientallen keren uitrukken om met name omgewaaide bomen te ruimen, wankele daken te zekeren en het (trein)verkeer op gang te houden. In Enschede ging het om zo n vijftig meldingen. Er raakten geen mensen gewond.

Redactie | 1Twente

Brandweerwoordvoerder Marcel Kamphuis laat weten dat het in Enschede vooral ging om omgewaaide bomen en afgewaaide dakpannen, waar Hengelo en Almelo ook werden getroffen door een paar fikse buien: Daar zijn dan ook diverse kelders onder water gelopen. Dat is Enschede, voor zover mij bekend, bespaard gebleven.

Overigens is het niet de bedoeling dat particulieren de brandweer bellen wanneer hun kelder onder water is gelopen: Mensen mogen ons alleen bellen wanneer er sprake is van acute dreiging. Als er bijvoorbeeld kans is op kortsluiting door wateroverlast in een zorgcentrum of als er een boom op straat ligt.

A35
Zondag rond 21.00 uur ging de A35 tussen Hengelo-Zuid en Enschede-West dicht, nadat van het in aanbouw zijnde ecoduct delen waren losgewaaid. Rond 3.45 uur vanochtend heeft Rijkswaterstaat de A35 weer geopend. De loshangende panelen zijn 's nachts verwijderd en zullen later weer aan het ecoduct bevestigd worden.

Overal in Enschede maakte men op maandagmorgen de schade op die de storm heeft veroorzaakt. Zo trok bij voetbalvereniging Sparta Enschede de storm op sportpark Schreurserve ondermeer een boom en een dug-out (foto) uit de grond en aan de Boekelerweg waaide het dak van een dakkapel los. De omgeving moest worden afgezet vanwege het risico op rondvliegende stukken dak.

Luister hieronder naar het interview met brandweerwoordvoerder Marcel Kamphuis waarin hij meer over afgelopen zondagnacht vertelt.

© Newsroom Enschede, 1Twente Enschede, foto: CVV Sparta via Twitter
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.