Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Staf FC Twente laat clubicoon Brama keihard vallen in gesprek met supporters

1581521762

ENSCHEDE - Wout Brama komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Twente. Dat valt op te maken uit de gesprekken die enkele supporters dinsdagavond in Hengelo hebben gevoerd met de technische staf en aanvoerder Xandro Schenk.

Volgens de staf is Brama irritant voor de ploeg, en ondermijnend bezig geweest naar de trainers, de ploeg en medespelers en zorgt hij voor wrijving ,,Dat de jongens geen vertrouwen hebben komt mede door Wout Brama. Hij beïnvloedt spelers en heeft een slechte invloed in de kleedkamer , zo wordt gezegd door een van de trainers.

En: Als jullie elke keer zijn naam gaan zingen, gaat hij dat nog meer geloven. Opvallend is dat de hoofdtrainer Gonzalo Garcia zich nauwelijks mengt in het gesprek.

Supporters te kritisch
In het gesprek van meer dan een half uur gaat het naast de inzet van de spelers ook over de strategie en de keuzes van de trainer. De supporters, zo laat de delegatie van FC Twente weten, zijn te kritisch en moeten meer achter het elftal gaan staan. Opvallend is verder dat de delegatie van FC Twente weinig zelfkritisch is en veel dingen buiten zichzelf legt.
Bij het gesprek met de supporters was de volledige technische staf betrokken. Naast hoofdtrainer Garcia ook de assistenten Sander Boschker, Peter Niemeyer, Dennis van der Rhee.Â
Fans zijn het zat
Ruim 50 supporters stonden dinsdagavond na de 2-0 nederlaag bij Hengelo op het trainingscentrum om verhaal te halen bij de spelers en de staf. De fans zijn het gedoe rond aanvoerder Wout Brama, die al sinds de winterstop niet meer in de selectie wordt opgenomen, zat. Ook maken zich grote zorgen over de degradatiestrijd.Â
Het voetbal van FC Twente is al het gehele seizoen slecht. Twente begon 2020 met vijf punten uit drie duels, maar zakte dinsdagavond tegen Emmen volledig door het ijs. De komende weken wacht de club een loodzware serie met onder meer duels tegen AZ, FC Utrecht, Vitesse en Ajax.

Reactie Twente
FC Twente betreurt het dat er geluidsopnames zijn gemaakt van de gesprekken tussen de staf, aanvoerder Xandro Schenk en enkele supporters. Zo n gesprek gebeurt op basis van onderling vertrouwen , aldus een woordvoerder. Op de inhoud van het gesprek wil de club verder niet ingaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.