Enschede
Video
Radio

Online game tegen pesten

Negen studenten aan het Saxion werkten afgelopen semester aan de game ‘Bullying Eye’ om online pesten tegen te gaan. De game moet ervoor zorgen dat jongeren van 12 tot 18 jaar met leer- en gedragsproblemen een actieve rol krijgen om pesten tegen te gaan.

De game focust zich op vier vormen van pesten; intimidatie, vernedering, chantage en roddelen. De jongeren moeten door ‘Bullying Eye’ situaties herkennen en kunnen ingrijpen als een van de vormen echt plaatsheeft.

Unieke game

Ines Schell is Senior-Onderzoeker en begeleidt de studenten tijdens de game ontwikkeling. “Uit onderzoek blijkt dat online pesten een groot probleem is. De game is gericht op jongeren met leer- en gedragsproblemen waar nauwelijks nog materiaal voor is om die jongeren te trainen”, vertelt Ines. “Met ‘Bullying Eye’ willen we hier wat aan doen. We willen de game kunnen aanbieden aan jongeren met deze problemen.” Op dit moment is er alleen nog een prototype.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.