Enschede
Cultuur
Interview
Video

Achtjarige Sara Dekker schreef en illustreerde haar eigen boek

Sara Dekker is een achtjarige schrijfster. Ze schreef en illustreerde haar eigen boek ‘Sara en het geheim van de wormgaten’. Sara kwam met het idee om een boek te maken tijdens de lockdown. Inmiddels verkocht ze tien boeken, waaronder twee in het Portugees.

Sara en haar klasgenoten van Freinet Basisschool De Bothoven in Enschede oefenen vaak door eigen teksten te schrijven. De kinderen beginnen eerst met tekenen. Zo’n tekening laat namelijk al een verhaal zien. Later worden er teksten bijgeschreven met behulp van docenten waardoor het een doorlopend verhaal wordt. “Om de drie maanden maken we een klassenkrant. Daar tekenen en schrijven de kinderen hun eigen verhalen. Zo blijven ze oefenen”, vertelt Jan Dekker, werkzaam op De Bothoven. Ook is hij de vader van Sara.

Het boek

“Het verhaal gaat over Sara die op reis gaat. Sara wordt opgezogen door een wervelstorm terwijl ze haar hondje aan het uitlaten is. Opeens staat ze dan in een ander wereld”, vertelt Dekker. Sara verkocht inmiddels tien boeken, waarvan twee boeken vertaald zijn in het Portugees. Die zijn beland in Brazilië. Sara weet nog niet of ze meer boeken wil schrijven in de toekomst. Wel vertelt Dekker dat het tweede vervolgverhaal van het boek ‘Sara en het geheim van de wormgaten’ in de toekomst beschikbaar zal zijn. Ook Sara ziet dit in de toekomst wel zitten.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.