Twente
Enschede
Sport
Voetbal
FC Twente
Video

FC Twente met late gelijkmaker naast Emmen in oefenwedstrijd

FC Twente heeft donderdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen FC Emmen. FC Twente, dat op achterstand kwam, maakte pas in de slotseconden gelijk. Die late goal viel uit een strafschop. De ploeg van Ron Jans had opnieuw moeite om de kansen die het kreeg af te maken.

Mix

Beide ploegen begonnen aan de wedstrijd met een mix van basisspelers en wisselspelers. Zo was er achterin plek voor Max Bruns en Nathangelo Markelo en startte Jayden Oosterwolde vertrouwd op linksback. Tegen PEC Zwolle gaf Jans daar de voorkeur aan Gijs Smal. Voorin waren basisplaatsen voor Thijs van Leeuwen en Daan Rots. En op het middenveld speelde Casper Staring, die ook aanvoerder was donderdagmiddag.

Het werd voor FC Twente een wedstrijd zoals het die de laatste weken in de competitie ook kent: veel balbezit, maar verzuimen om te scoren. De thuisploeg was in de eerste helft dreigender dan FC Emmen, maar keek in de rust toch tegen een achterstand aan. Na dertien minuten spelen zette Michael de Leeuw Emmen op voorsprong. FC Twente zette daar voor rust wel wat kansen tegenover, waarbij Daan Rots meermaals gevaarlijk opdook voor het vijandelijke doel.

Niet efficiënt genoeg

Na rust een aantal wissels aan de kant van FC Twente, waarbij de mix tussen basisspelers en wisselspelers bleef. Aan het spelbeeld veranderde niet veel ten opzichte van de tweede helft. De thuisploeg hield het meeste balbezit, maar kon in de eindfase niet beslissend zijn. In de slotseconden kwam FC Twente via een strafschop van Ilic toch op gelijke hoogte.

Ron Jans hield door die late gelijkmaker een 'beter gevoel' over aan de wedstrijd, maar vond ook dat zijn ploeg in de wedstrijd vaker had moeten scoren. "Dan gaat het om de laatste pass en vaak ook om het afronden en dat is in 2021 nog niet efficiënt genoeg."

Opstelling eerste helft: Van der Gouw, Markelo, Bruns, Pierie, Oosterwolde, Ilic, Staring, Roemeratoe, Rots, Danilo, Van Leeuwen

Opstelling tweede helft: De Lange, Smal (74' Da Silva), Oosterwolde, Bruns, Markelo, Zerrouki, Ilic, Staring, Van Leeuwen (61 Abass), Rots, Narsingh


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.