Verkeer
Stuur appje
Zoek

Steekincident station Enschede: "Grimmige sfeer en veel agressie"

20210415 foto steekincident station Enschede 01
Beeld: Frank Bemthuis/1Twente

Na een steekincident op station Enschede zijn vijf personen aangehouden. Het incident vond plaats op het perron, waarbij waarschijnlijk twee gewonden vielen. Aanleiding zou een overval zijn geweest.

Ooggetuige

Rond 17:45 uur rende een man het station binnen, achtervolgd door een groep andere mannen. Een ooggetuige zag het incident gebeuren. "Ze riepen dingen als 'Houd hem tegen!' terwijl ze achter hem aan renden. De man die werd achtervolgd, probeerde de trein op spoor 2 in te gaan, maar werd tegengehouden door iemand van de NS. Op het perron begonnen ze te vechten. Het ging er agressief aan toe. De sfeer op het station was erg grimmig."

Politie

De ooggetuige: "Binnen een paar minuten was de politie ter plaatse. Eén van de betrokkenen, zijn hoofd en jas onder het bloed, hoorde ik zeggen dat hij was overvallen."

Op het plein voor het station staan meerdere politieauto's. Vijf betrokkenen zouden zijn opgepakt. Ook een ambulance is met spoed ter plaatse gekomen. De politie heeft het station afgezet voor verder onderzoek. Ook een doorgang bij de Brammelerdwarsstraat is afgezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.