Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Studenten adopteren keuken en hondjes

455008 DSCF1432 2

Studentenvereniging ASV Taste adopteert. Keukens, hondjes, mensen die boodschappen nodig hebben, het maakt niet uit. Overal waar een helpende hand nodig is omdat corona de normale gang van zaken verstoort, schieten de ASV ers te hulp. Stichting Present coördineert.

Ernst Bergboer | 1Twente

ASV Taste is met vijfhonderd leden een van de grotere studentenverenigingen in de stad. Zo n 85 van hen hebben zich beschikbaar gesteld voor ondersteuning, waar dat nodig is. Aanleiding voor die inzet was de geplande goede-doelenweek met Present, die vanwege de uitbraak van corona in ons land niet door kon gaan.

25 projecten
Wij hadden 25 projecten georganiseerd en die konden ineens niet meer doorgaan , vertelde Léonie Verloop vanmiddag bij 1Twente Vandaag. Dat betekende dat we ineens een heleboel vrijwilligers beschikbaar hadden, waaronder de studenten van ASV Taste, die evengoed graag iets wilden doen. Juist nu.

Huis en Haard
Verloop en haar collega s hebben in hun netwerk van hulpverleners gevraagd wat er nodig was, een vraag die overigens nog altijd actueel is. Kom met je hulpvraag , zei Verloop nog maar eens in de uitzending. Het Leger des Heils meldde dat de gezamenlijke maaltijden in opvanghuis Huis en Haard niet meer konden, de maaltijden moesten worden rondgebracht. Daar door hadden de medewerkers van het Leger geen tijd meer om boodschappen te doen en te koken , legde Verloop uit. Dat hebben die studenten nu overgenomen.

Hondje uitlaten
Waar Present normaal gesproken een groep mensen inzet om ergens hulp te bieden, is die aanpak nu omgegooid. Nu doen we het een-op-een. Zo wordt er bijvoorbeeld een groepje gevormd rond een mevrouw die ziek is en een hondje heeft dat uitgelaten moet worden. Dat doen studenten nu om beurten. Hetzelfde gebeurt bij mensen die boodschappen nodig hebben, maar niet het sociale netwerk om dat voor hen te doen.

Hulpverleners die van een dergelijke hulpvraag weten, kunnen contact opnemen met Present. Vrijwilligers genoeg ¦

Kijk hieronder naar de vlog die de ASV ers maakten in de keuken van Huis en Haard .

Beeld: Henk ten Harkel, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.