Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Thuis blijven als je geen huis hebt

455856 HKEB7204 1

Anderhalve meter afstand, behalve als je stelletje of gezin bent. Zoveel mogelijk thuisblijven. De gulden regels van deze tijd. Maar wat als je geen huis hebt? Ook de daklozenopvang staat voor nieuwe vragen. Bert Beliën, directeur van Humanitas Onder Dak, vertelde er gisteren over in 1Twente Vandaag.

Ernst Bergboer | 1Twente

Daklozen hebben geen huis, maar worden wel opgevangen. Overdag en ook s nachts. Niet alleen Humanitas heeft daar voorzieningen voor, maar ook het Leger des Heils en Tactus voorzien in opvang, hulp en eten. Maar wat voor ons allen geldt, geldt ook daar: anderhalve meter afstand en zoveel mogelijk binnen blijven. Daklozen opvangen maakt hen nog niet tot gezinsleden, verplicht binnenblijven is voor niemand leuk maar daklozen zijn helemaal gewend aan het buitenleven.

We voorzien nu, samen het het leger, in 24-uursopvang , vertelde Beliën. Op zowel onze locatie als die van het Leger des Heils. Maar dat vraagt wel om aanpassingen. We hebben extra capaciteit gecreëerd, maar wel stapelbedden vervangen voor enkele bedden die ver genoeg van elkaar vandaan staan.

Als het om eten en sanitaire voorzieningen gaat, blijft het nog zoeken naar betere oplossingen, blijkt uit het gesprek met Beliën. We zijn met meerdere partijen, en niet alleen in Enschede, aan het kijken hoe we dat de komende weken goed kunnen organiseren.

In Enschede gaat het om opvang en aanverwante zorg voor twintig dak- en thuislozen.

Het hele vraaggesprek van Bert Beliën is hieronder terug te zien.

Surf vanmiddag tussen 4 en 5 naar 1twente.nl, onze YouTube- en Facebookkanelen of de site van TC Tubantia voor een nieuwe aflevering van 1Twente Vandaag. Met nieuws, informatie en reportages over Enschede en Twente in coronatijd.
Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.