Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Eigenaar coffeeshop De Molen weer met de dood bedreigd

456284 915316

Henk Appeldoorn, eigenaar van coffeeshop De Molen aan de Molenstraat, is opnieuw met de dood bedreigd. Hij en zijn familie ontvingen een bericht dat ze moeten vrezen voor hun leven. De politie houdt er ernstig rekening mee dat er verkeerde informatie rondzingt in het criminele milieu.

Erwin Waanders | Tubantia

Sinds begin januari is de familie, die al dertig jaar De Molen exploiteert, doelwit van criminelen. Op 8 januari was er een poging tot inbraak in de woning van de familie aan de Oliemolensingel. Twee weken later werd er bij de coffeeshop een kogelbrief bezorgd. Op camerabeelden is een vooralsnog onbekende man te zien die de kogelbrief s nachts in de brievenbus stopte. Weer een week later lukte het inbrekers wel om in de woning te komen. Er werd contant geld en sieraden buitgemaakt. Op 10 februari kreeg de familie opnieuw ongewenst bezoek. Een man vernielde de bewakingscamera s aan de woning.

Vergissing
De familie heeft tegenover de politie uitgesproken te vermoeden dat de daders hen voor anderen aanzien. Ze zegt niet te weten waar dit allemaal vandaan komt. Ook de politie houdt er in het onderzoek rekening mee dat criminelen verkeerde informatie hebben. We nemen de zaak zeer serieus, maar over de nieuwe bedreigingen kunnen we in het kader van het onderzoek niks zeggen , aldus een woordvoerder van de politie.

ZakenIn het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost vertelde dochter Natasja Kemper wat de impact is op de familie. We willen heel graag weten waar dit vandaan komt. We doen onze zaken al dertig jaar en op een nette manier , zo zei Kemper. Ondanks de aandacht in de media en het naar buiten treden door de politie via Facebook blijft de familie dus bedreigd worden.

Of de familie extra beveiligingsmaatregelen heeft genomen of dat er andere maatregelen door de politie zijn genomen, wil en kan de politiewoordvoerder niet zeggen. Daar doen we nooit uitspraken over, maar onze collega s zijn goed op de hoogte van de situatie en kunnen daar waar nodig snel anticiperen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.