Enschede

VIDEO | 3D geprinte coronamaskers

De vraag naar beschermingsmiddelen is groot. Twenspace ontwierp transparante maskers en staat in de startblokken voor productie. Eigenaar Dave Borghuis was te gast bij 1Twente Vandaag.

456738 HKEB7407
Ernst Bergboer | 1Twente

De maskers van Twenspace zijn bedoeld om âogen te beschermen tegen spettersâ, zoals Borghuis het formuleerde. Ze zijn ontwikkeld om gebruikt te worden in de zorgsector.

Printers staan klaarâZe beschermen je luchtwegen nietâ, stelde Borguis, âje zult er dus nog wel een mondkapje onder moeten dragen.â De kap is het stadium prototype voorbij: Twenspace heeft de printers klaarstaan en inmiddels zijn de eerste kappen geleverd aan een huisartsenpost en aan Mediant.

75 centPer uur worden er twee kappen ge-3D-print. Dat gaat dan alleen om het frame. Kostprijs per kap is ongeveer 75 Eurocent. Borghuis: âDat valt dus heel erg mee. We proberen het voor de zorg gratis te houden.â

Wil je het gesprek met Dave Borghuis terugzien? Dat kan hieronder. Alle afleveringen van 1Twente Vandaag vind je in zijn geheel terug op onze site.
Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente