Twente
Cultuur
Video
Radio

Podiumacademie houdt online artiestendag: “Een oppepper voor de studenten”

Bij de Podiumacademie van het ROC van Twente staat donderdag alles in het teken van muziek. Op de online artiestendag die wordt gehouden kunnen de leerlingen contact zoeken met artiesten en bureaus uit het werkveld. Organisator Femke Bleeker: “Het is een oppepper voor de studenten.”

Bleeker kent de onzekerheid van het artiestenbestaan, die door corona niet veel beter is geworden. Ze is docent aan de Podiumacademie, maar treedt zelf ook regelmatig op als zangeres. “Het is een onzeker vakgebied, waarin niet iedereen beroemd wordt.” Volgens de docente krijgen de leerlingen nu ook minder mee van het werkveld door de huidige beperkingen. “Daarom is de livestream bedacht, waarin verschillende artiesten in gesprek met studenten van de Podiumacademie komen.”

Writersblock

De artiesten zijn experts in het vakgebied en kunnen de leerlingen zodoende genoeg vertellen. “Bijvoorbeeld over de verschillende mogelijkheden van het vak, maar ook over songwriting, writersblock en artistieke eigenheid.” De zangeres geeft alvast een tip uit eigen doos om over een writersblock heen te komen: “Beschrijf puur wat je ziet, gebruik hierbij je zintuigen. Dan komen de songteksten er vanzelf uit.”

Bleeker heeft zelf ook een rol in het gesprek. Ze zal het gesprek leiden, maar volgens haar “voornamelijk leuk kletsen”. De livestream wordt uitgezonden vanuit theater Hof 88 in Almelo.

Podiumacadamie

De Podiumacademie van ROC van Twente is een MBO opleiding voor creatieve talenten die zich willen ontwikkelen in theater, muziek of podiumtechnieken.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.