Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Lege banken in Enschedese baptistenkerk: "Behoorlijk lastig"

456881 Dominee

Pasen. Een feest over lijden, sterven en opstanding uit de dood, maar ook een feest waarop families, thuis of in de kerk, bij elkaar komen. Maar hoe beweegt de kerk zich in coronatijd? Gijsbert Tomassen is dominee van de vrije baptistengemeente De Schuilplaats in Enschede. Ook de banken in zijn kerk blijven leeg. Hij praatte erover in 1Twente Vandaag.

Redactie | 1Twente

Zelf vindt Tomassen het behoorlijk lastig dat mensen juist nu, in deze tijd, niet naar de kerk mogen komen. Het is verdrietig dat we niet bij elkaar kunnen komen , aldus de dominee. Maar daarnaast moet je ook kijken naar de mogelijkheden die wel gegeven worden en daar zijn we volop mee bezig.

Zo vinden de fysieke huisbezoeken nu bijvoorbeeld telefonisch plaats. Ja en de diensten laten we zo veel mogelijk doorgaan, maar dan in een lege kerk met lege banken , vertelt Tomassen. Mensen kunnen thuis meeluisteren en sinds vrijdagavond zelfs meekijken.

Actuele situatie
Zondag speelt hij in zijn preek bewust niet in op de situatie die er nu speelt in het land: Met Pasen wil ik de opstanding van Jezus echt centraal stellen.

Toch merkt Tomassen de veranderingen. Zo mogen ze brood en wijn niet meer rechtstreeks aan elkaar doorgeven. Je moet het in deze tijd gewoon doen met de regels die de overheid heeft opgelegd , aldus de predikant. Maar ik denk dat God ook van ons vraagt om de overheid gewoon te gehoorzamen en dan ook te handelen naar de geest van de wet en niet naar de letter van de wet.

Beeld: still uit video, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.