Enschede

Tijdelijk een extra zaterdagmarkt in de binnenstad van Enschede

Vanaf aanstaande zaterdag komt er tijdelijk een extra markt in de binnenstad. Dit gebeurt op verzoek van de marktondernemers.

457268 643673
Mandy de Jong | Tubantia

Rond het stadhuis kunnen op tien standplaatsen maximaal twintig ondernemers hun levensmiddelen verkopen. De gemeente besloot eerder dat de dinsdag- en zaterdagmarkt op het Van Heekplein niet door kon gaan vanwege het coronavirus. Daarna besloot de gemeente een kleine markt toe te staan en nu komt er dus tijdelijk een extra markt bij in de binnenstad.

Het marktaanbod was tot dusverre beperkt tot maximaal twintig aanbieders op het Van Heekplein. Door dit besluit van het college van B & W wordt dit aantal op zaterdag verdubbeld.

Locatie in overlegHet verzoek kwam van de marktondernemers zelf. De extra markt zorgt, behalve voor een meer en diverser aanbod, ook voor meer spreiding van de bezoekers aan de binnenstad. De plek rond het stadhuis en op het Van Loenshof is in overleg met de marktbond en de marktmeester gekozen. De gemeente regelt extra stroompunten voor de aanbieders en neemt deze kosten voor zijn rekening.

Alleen levensmiddelenMarkten maken onderdeel uit van de voedselvoorziening en zijn om die reden onder de Twentse noodverordening rond de coronacrisis toegestaan. Daarbij mogen er maximaal tien standplaatsen bezet zijn met maximaal twintig kramen. En de marktkooplieden mogen er uitsluitend levensmiddelen verkopen. Het college van B en W heeft dan de bevoegdheid markten in te stellen of te verplaatsen.

De extra markt in Enschede blijft bestaan totdat de maatregelen rondom de aanpak van het coronavirus eindigen of veranderen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Emiel Muijderman