Enschede

Horeca-uitzendbureau Mise en Place failliet

- Horeca-uitzendbureau Mise en Place is failliet, melden zij vrijdag in een brief aan het personeel. Het bedrijf had meer dan 50 kantoren, onder andere in Enschede, de rest van het land en het buitenland. Het leverde onder meer personeel voor de catering bij FC Twente.

457384 glassware 3849834 1920
Horeca-uitzendbureau Mise en Place is failliet, melden zij vrijdag in een brief aan het personeel. Het bedrijf had meer dan 50 kantoren, onder andere in Enschede, de rest van het land en het buitenland. Het leverde onder meer personeel voor de catering bij FC Twente.

Nanne Nicolasen | Tubantia

âMise en Place Nederland is hard getroffen door de coronacrisis en de plotselinge en keiharde terugval in omzet die daarmee gepaard gaat. We hebben de laatste weken dag en nacht geknokt om ons hoofd boven water te houden. Onze grootste prioriteit was het betalen van jullie lonen van maart, en dat is ons gelukt. Maar helaas was daarmee de koek op. Met pijn in ons hart, moeten we jullie informeren over het feit dat wij vandaag het faillissement van Mise en Place Nederland hebben moeten aanvragenâ, schrijven de eigenaren in de brief.

Mise en Place begon in 1994 in Maastricht, nauw betrokken bij de hotelschool in die stad. Het groeide uit tot een bedrijf met 160 vaste werknemers en nog veel meer uitzendkrachten, het precieze aantal is onbekend. âWe vinden het verschrikkelijk om dit nieuws te moeten brengen en zijn ons ervan bewust dat deze beslissing effect heeft op veel mensen om ons heen, in de eerste plaats onze collegaâs: jullie.â

Bestaande opdrachten gaan nog door, maar uitbetaling verloopt via het UWV, meldt het bedrijf.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Pixabay