Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | €œWe missen de directe interactie met publiek €

457388 Schermafbeelding 2020 04 17 om 153230

Theatermakers zitten op hun handen op dit moment. Min of meer. Digitale middelen en online repetities zijn aardig, maar theater draait om interactie met het publiek. En dat wordt node gemist, stelde theatermaker Rene van Wateringen in 1Twente Vandaag.

Ernst Bergboer | 1Twente

Van de Wateringen was na de lockdown van theaters, die volledig is, wel even bezorgd. Maar het biedt ook wel nieuwe mogelijkheden en kansen om eens iets anders te proberen. Lessen gaan online, solovoorstellingen kunnen ook digitaal, en hij merkt dat publiek behoefte heeft aan een snik of een lach. Maar dat geldt ook voor theatermakers. Zij missen de directe reactie van het publiek.

Zorgen over de toekomst
Als Van de Wateringen zich voorstelt dat publieksevenementen nog een heel lange tijd verboden blijven, dan maakt hij zich wel zorgen. Maar we zijn ook wel weer creatief, dus misschien dat we er wel weer een mouw aan passen. Maar theatervoorstellingen met publiek dat op anderhalve meter van elkaar af zit, dat gaat niet.

De theatermaker zelf kan op dit moment niet rondkomen. Normaal gesproken zit ik overvol in deze tijd van het jaar en heb ik zes dagen in de week een volle agenda. Nu geef ik een dag in de week online les en dat is het.

Het hele gesprek met Rene van de Wateringen in 1Twente Vandaag vind je hieronder.
Beeld: Still uit video, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.