Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Marga Bult: €œIk ga dat gewoon doen €

457677 914442

Twentenaren houden wel van aanpakken. Dat zei Marga Bult in 1Twente Vandaag. Bult heeft in deze tijd waarin alle andere activiteiten voor artiesten stilliggen haar oude carrière nieuw leven ingeblazen en werkt nu als verpleegkundige.

Ernst Bergboer | 1Twente

Bult verhuisde anderhalf jaar geleden om de liefde naar Oisterwijk, Brabant, en zit daar in de corona-brandhaard van Nederland. Zes weken geleden, bij de start van de crisis, besloot ze zich te melden.

Meteen onrustig en het werd steeds erger
Meteen na de carnaval kwamen hier, vijf kilometer verderop, de eerste gevallen voor. En Oisterwijk, jongen, dat was meteen onrustig en dat werd steeds erger. Bult is opgeleid in Twente, in Oldenzaal om precies te zijn, toen het MST daar nog Heil der kranken heette. Haar zangcarrière liet geen ruimte voor het verpleegstersvak, maar de zorg is altijd blijven trekken. Ik heb altijd de wens gehad om terug te gaan in de zorg.

Heftig en heel mooi
De Twentse - Ik mis Twente heel erg, hoor - werkt nu in een centrum voor palliatieve zorg aan corona-patiënten en spreekt met grote betrokkenheid over wat zij daar in de afgelopen weken heeft gezien en meegemaakt. Dat is heftig, joh. Heel emotioneel. Maar het is ook heel mooi dat ik dit weer kan en mag doen.

Bult, die haar verpleegstersvaardigheden inmiddels weer aardig heeft afgestoft, zo klinkt in haar verhaal, ziet zich in de toekomst het liefst twee carrières combineren. Dat is wel wat ik nu zou willen. Dit is zulk zinvol werk.

Hieronder kun je het hele gesprek met Marga Bult terugluisteren!

Beeld: Bert Kamp, © TC Tubantia
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.