Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | #NLBlijftThuis: Tubantia-drone filmt vandaag boodschappen van hoop

457690 638347

Een drone boven je hoofd? Dat kan vandaag zomaar gebeuren in Enschede. Want de Twentsche Courant Tubantia gaat de hele dinsdag boodschappen van hoofd en liefde filmen.

Redactie | 1Twente

De drone vliegt naar vooraf gekozen plekken en filmt creatieve of ludieke boodschappen. Voor de helden in de zorg, oma of opa in het verpleeghuis of voor iedereen die thuis zit en wel een hart onder de riem kan gebruiken. We doen het in het kader van de actie Nederland Blijft Thuis , legt Tubantia-hoofdredactrice Martha Riemsma uit.

Uitzondering

Dat de drone vandaag boven Enschede vliegt, is niet vanzelfsprekend. Het is echt een uitzondering. We hebben in Enschede natuurlijk een grote no-flyzone vanwege het helikopterdek , merkt Riemsma op. Je kan dus niet zomaar met een drone de lucht in. We hebben er echt uitdrukkelijk toestemming voor van de politie.

Zelf zou Riemsma ook graag een drone-boodschap willen laten zien aan haar medewerkers van de Tubantia: Oh, ik ben zo trots. We maken de krant grotendeels vanuit huis, vanuit zo n 80 woonkamers en dat gaat eigenlijk best soepel.

De drone vliegt van 9.00 tot 19.00 uur boven Enschede. Inzenden kan niet meer, maar van alle beelden wordt uiteindelijk een film gemaakt, die op tubantia.nl te zien is.

Beeld: Pixabay, © 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.