Enschede

AUDIO | #NLBlijftThuis: Tubantia-drone filmt vandaag boodschappen van hoop

Een drone boven je hoofd? Dat kan vandaag zomaar gebeuren in Enschede. Want de Twentsche Courant Tubantia gaat de hele dinsdag boodschappen van hoofd en liefde filmen.

457690 638347
Redactie | 1Twente

De drone vliegt naar vooraf gekozen plekken en filmt creatieve of ludieke boodschappen. Voor de helden in de zorg, oma of opa in het verpleeghuis of voor iedereen die thuis zit en wel een hart onder de riem kan gebruiken. âWe doen het in het kader van de actie Nederland Blijft Thuisâ, legt Tubantia-hoofdredactrice Martha Riemsma uit.

Uitzondering

Dat de drone vandaag boven Enschede vliegt, is niet vanzelfsprekend. âHet is echt een uitzondering. We hebben in Enschede natuurlijk een grote âno-flyzoneâ vanwege het helikopterdekâ, merkt Riemsma op. âJe kan dus niet zomaar met een drone de lucht in. We hebben er echt uitdrukkelijk toestemming voor van de politie.â

Zelf zou Riemsma ook graag een drone-boodschap willen laten zien aan haar medewerkers van de Tubantia: âOh, ik ben zo trots. We maken de krant grotendeels vanuit huis, vanuit zoân 80 woonkamers en dat gaat eigenlijk best soepel.â

De drone vliegt van 9.00 tot 19.00 uur boven Enschede. Inzenden kan niet meer, maar van alle beelden wordt uiteindelijk een film gemaakt, die op tubantia.nl te zien is.

Beeld: Pixabay, © 1Twente

Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.