Enschede

VIDEO | Rigtersbleek-jeugd mag weer voetballen: kinderen mogen weer, tieners moeten wachten

Aankomende woensdag mogen de kinderen eindelijk weer terug het sportveld op. Sara Nijenhuis is voorzitter van voetbalclub Rigtersbleek in Enschede en vertelde in 1Twente Vandaag meer over de plannen.

457977 Sara Nijenhuis
Redactie | 1Twente

Meer dan 1 maand geleden gingen de hekken op slot. Dat er nu versoepelende maatregelen komen, is voor Nijenhuis een moment van opluchting. Toch is het dubbel. âAan de ene kant zijn we blij omdat we vooral de jonge kinderen weer de kans mogen geven om te sporten en naar buiten te gaanâ, aldus de voorzitter. âAan de andere kant geeft het ook een uitdaging. Hoe gaan we om met de doelgroep 12 tot 18 jaar?â

Dat de laatste weken niet makkelijk waren, maakt Nijenhuis wel duidelijk. Gelukkig heeft de club veel actieve leden die in de tussentijd veel acties hebben opgericht. âVan paaseieren verkopen tot flessen verkopen, geld inzamelen⦠noem het maar op. Vooral de steun richting de zieke leden is heel erg groot. Mooi om te zienâ, vertelt de voorzitter.

Maatregelen
Zodra de hekken komende week worden geopend, vindt er volgens Nijenhuis geen run op de velden plaats: âWe zijn al heel ver met de voorbereiding. We hebben linten en looproutes. Alles staat op papier en iedereen is ingelicht.â Tot slot moet Nijenhuis nu nog wachten op de maatregelen van de gemeente. Hoeveel kinderen er dus uiteindelijk tegelijkertijd op het veld mogen staan, is nog niet duidelijk.

Bekijk het hele interview met Nijenhuis hieronder.

Beeld: still video, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.