Enschede

VIDEO | Verbouwing winkelcentrum ’t Stroink: “Openhartoperatie”

De al lang geplande verbouwing van winkelcentrum ât Stroink is in volle gang. Ondanks de werkzaamheden blijven de winkels gewoon open. âHet is een openhartoperatieâ, zegt Roderik Lüschen, eigenaar van het winkelcentrum.

458022 20180404 Impressie 2 Het Stroink low res
Redactie | 1Twente

âWe hebben het winkelcentrum 2016 gekocht en eigenlijk was het de bedoeling om alleen de Aldi toe te voegen, maar wij vonden het winkelcentrum een beetje gedateerdâ, aldus de eigenaar. Daarom wordt het winkelcentrum sinds januari nu volledig gerenoveerd. Het doel: het moet het groenste winkelcentrum van Enschede worden.

Duurzaamheid
Om dit doel te bereiken, wordt het dak van het winkelcentrum extra geïsoleerd en komen er witte platen op te liggen. âWit stoot warmte afâ, licht Lüschen toe. âOp het dak komen dan nog zonepanelen te liggen.â Voor het geval dat er hevige hoosbuien over Enschede heen trekken, hebben de ontwikkelaars extra parkeerplaatsen in het groen aangelegd. Zo kan het water worden opgevangen en meteen de grond in stromen.

Passend in omgeving
Inspiratie voor het nieuwe winkelcentrum was boerderij Het Stroink. âWe wilden het winkelcentrum voor de buurt maken waar iedereen trots op kan zijn.â

Bekijk het hele interview met Robert Lüschen en de beelden van de verbouwing hieronder terug.

Beeld: Nature Minded Projects/Marjolein van Bree in samenwerking met Vocus Architecten, © 1Twente

Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.