Enschede

Enschede lanceert studentensite over wonen, werken, uitgaan en studeren

Onder de noemer âStudying in Enschede is Kingâ heeft Enschede Promotie op Koningsdag de studentenwebsite www.studyinenschede.com geïntroduceerd.

458269 Schermafbeelding 2020 04 27 om 123920
Teun Staal | Tubantia

Op het internetplatform voor studerend Enschede is de meest uiteenlopende informatie te vinden over wonen, werken, uitgaan en studeren in de grootste stad van Twente.

Enschede Promotie lanceert de studentenwebsite op Koningsdag na onderzoek van I&O Reasearch. Dat wees uit dat er onder veel studenten in Enschede (89 procent) grote behoefte bestaan aan één centraal platform met gevarieerde informatie. De website www.studyinenschede.com is in het Nederlands en het Engels beschikbaar voor de circa 30.000 studenten in de stad.

Talent behouden
Enschede heeft de ambitie talent aan te trekken en te behouden voor de stad. De studenten vormen daarbij een belangrijke groep inwoners. Het I&O-onderzoek wijst uit dat een aantrekkelijk evenementen- en vrijetijdsaanbod een van de redenen is voor studenten om langer in de stad te blijven wonen.

âEnschede heeft een groot aanbod aan evenementen, maar uit het onderzoek blijkt dat de student daar nog te weinig kennis van heeftâ, zegt Bjorn de Voer van Enschede Promotie. âWaar veel evenementen een groot publiek aanspreken, zie je dat de studenten op een andere manier benaderd willen worden. Daar zijn we mee aan de slag gegaan.â

Vanuit huis
Door het coronavirus is het vrijetijdsaanbod in Enschede ook voor studenten momenteel minimaal. De Voer: âWe gaan er vanuit dat er betere tijden gaan komen. Tot die tijd zijn de activiteiten op de website allemaal vanuit huis te ondernemen.â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Enschede Promotie
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.