Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | '4 mei slaan we niet over, we herdenken op afstand'

458433 DSCF1340 3

Samen op afstand herdenken. Zo probeert het Enschedese 4/5 Comité de dodenherdenking op 4 mei in Coronatijd inhoud te geven.

Redactie | 1Twente
In normale tijden wordt op 4 mei in de herdenking in het Volkspark gehouden bij de beelden van Mari Andriessen. Honderden Enschedeërs leggen er jaarlijks bloemen, luisteren naar de toespraak van de burgemeester, gedichten, muziek en The Last Post. En zijn gezamenlijk twee minuten stil.

Dit jaar is alles anders. Overslaan is niet aan de orde. We gaan herdenken op afstand , zegt voorzitter Rachel Denneboom van het comité. Dat betekent dat Enschedeërs op maandag 4 mei de hele dag zelf kunnen herdenken in het Volkspark en bloemen kunnen leggen. Maar geef elkaar de ruimte , waarschuwt Denneboom. Ze vraagt de bevolking de vlag de hele dag halfstok te hangen.

Toch is er wel een gezamenlijk herdenkingsmoment. Samen met het 4/5 mei Comité en de gemeente Enschede stelde Streekomroep 1Twente een herdenkingsprogramma samen dat maandag van 16.00 tot 17.00 uur wordt uitgezonden. Daaraan werken alle mensen mee die anders in het Volkspark aan de herdenking zouden deelnemen.

De special van 1TwenteVandaag is maandag te bekijken en te beluisteren op de website 1Twente.nl, op het youtubekanaal en de facebookpagina van de omroep.
Foto: Henk ten Harkel
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.