Enschede

VIDEO | '4 mei slaan we niet over, we herdenken op afstand'

Samen op afstand herdenken. Zo probeert het Enschedese 4/5 Comité de dodenherdenking op 4 mei in Coronatijd inhoud te geven.

458433 DSCF1340 3
Redactie | 1Twente
In normale tijden wordt op 4 mei in de herdenking in het Volkspark gehouden bij de beelden van Mari Andriessen. Honderden Enschedeërs leggen er jaarlijks bloemen, luisteren naar de toespraak van de burgemeester, gedichten, muziek en The Last Post. En zijn gezamenlijk twee minuten stil.

Dit jaar is alles anders. âOverslaan is niet aan de orde. We gaan herdenken op afstandâ, zegt voorzitter Rachel Denneboom van het comité. Dat betekent dat Enschedeërs op maandag 4 mei de hele dag âzelf kunnen herdenkenâ in het Volkspark en bloemen kunnen leggen. âMaar geef elkaar de ruimteâ, waarschuwt Denneboom. Ze vraagt de bevolking de vlag de hele dag halfstok te hangen.

Toch is er wel een gezamenlijk herdenkingsmoment. Samen met het 4/5 mei Comité en de gemeente Enschede stelde Streekomroep 1Twente een herdenkingsprogramma samen dat maandag van 16.00 tot 17.00 uur wordt uitgezonden. Daaraan werken alle mensen mee die anders in het Volkspark aan de herdenking zouden deelnemen.

De special van 1TwenteVandaag is maandag te bekijken en te beluisteren op de website 1Twente.nl, op het youtubekanaal en de facebookpagina van de omroep.
Foto: Henk ten Harkel
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.