Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Gianni Rommes passie voor schaatsen en zijn ijshal

458732 854196 Thumb Large

Olympisch kampioen op de 5 en 10 kilometer, wereldkampioen allround en op de lange afstanden. Gianni Romme geniet nog volop van het schaatsen en dus van zijn ijshal, de IJsbaan Twente. We doen daar waar we goed in zijn , aldus de manager.

Henk ten Harkel | 1Twente

Want Gianni Romme, afgelopen vrijdag gast in het live-programma 1TwenteVandaag, is operationeel manager van de IJsbaan Twente. Als je m dat tien jaar geleden had gevraagd, was ie waarschijnlijk in lachen uitgebarsten. Ik heb geen planning gemaakt voor mijn carrière na het schaatsen. Het is mij overkomen: trainer van Anni Friesinger, nooit gedacht. En nu ben ik in Hengelo. Hoe kom ik hier terecht? Ik bedoel maar.

Romme wordt vaak herinnerd aan zijn glanzende schaatscarrière. Ik heb het prachtig gehad. Het hoogtepunt? Dertig jaar topsport kunnen doen. Dat vind ik machtig.

De coronamaatregelen kwamen voor de ijsbaan op het goede moment. Eind maart zou de ijsbaan sowieso dichtgaan. Eind september wordt er weer in de hal geschaatst. Ik krab me nog wel achter de oren. Die anderhalve meter is nog wel een dingetje. Aan de andere kant het is nu begin mei. Kijken hoe het verder gaat.

FOTO: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.