Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

One-man band

458766 HKEB8141

Handig in coronatijd: in je eentje een complete band zijn. Joey van Gelden speelt verschillende instrumenten en zingt. Virtuoos. Met een loopstation legt hij een basis van ritme, akkoordschemaatjes en melodielijnen, waar hij zang en solo s aan toevoegt. Live.

Ernst Bergboer | 1Twente

Van Gelden is een band in zijn eentje. Niet uit nood - hij speelt regelmatig met andere muzikanten en heeft een eigen studio - maar in deze tijden is het wel verrekte handig. In 1Twente Vandaag liet hij zien wat hij normaal gesproken in zijn huiskamer doet. Met een heerlijke cover van Everybody s Gotta Learn Sometime .

Goosebump Studios
Het was in die huiskamer dat ik hem leerde kennen en voor het eerst live hoorde spelen, een paar weken geleden. Met dezelfde set-up die hij meenam naar de studio van 1Twente. Ik was verkocht, Van Gelden wilde graag komen, de afspraak was snel gemaakt.

Zoals zoveel muzikanten en makers, kan hij in ons gure cultuurklimaat niet leven van zijn kunst alleen. Hij werkt in een callcenter en runt een geluidsstudio - Goosebumps Studios - gevestigd in De Spinnerij, waar muzikanten en bands tegen een zacht prijsje producties kunnen opnemen en laten mixen een masteren.

Soms duurt het even voordat het doordringt
Van Gelden koos voor Everybody s Gotta Learn Sometime met de gedachte dat het wennen is, voor ons allemaal: corona is geen grap, de maatregelen die gelden zijn noodzakelijk. Soms heeft het even tijd nodig voordat het doordringt, bij de een iets meer dan bij de ander.

Kijk en luister hieronder naar Joey van Gelden s uitvoering.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.