Enschede

VIDEO | 1Twente Vandaag: vol herdenkingsprogramma

Geen dodenherdenking zoals we dat gewend zijn, wel een heel vol programma bij 1Twente Vandaag. Met kranslegging, taptoe en last post, een toespraak, muziek, poëzie en de dagelijkse column.

458826 HKEB8065
Ernst Bergboer | 1Twente

Geen publieke, openbare kranslegging, maar we brengen wel een verslag van de besloten bijeenkomst in het Volkspark. Inclusief een uitleg bij de beeldengroep van Mari Andriessen waar die plechtigheid elk jaar plaatsvindt. Niet door een expert, maar door de 15-jarige Sarah Wierda.

Het Valeriusensemble maakte voor de gelegenheid opnames in het Muziekcentrum. Vanochtend namen we de toespraak op die Onno van Veldhuizen vanachter zijn bureau hield. Karine Roldaan komt in de studio vertellen over Theater na de Dam, inclusief een sneak-peek van de film.

Herdenken in corona-tijd is een wat onwerkelijke aangelegenheid, maar het heeft een keerzijde: iedereen heeft de kans om overal bij te zijn. Kijk vanaf vier uur vanmiddag op 1twente.nl, op onze Facebookpagina of ons YouTube-kanaal. Of stem vanavond om acht uur af op 1Twente TV.
Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.