Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Jongerenterreur in Enschede: parkeerterreinen 's avonds en 's nachts afgesloten

459293 technology 2500010 1280

Groepen jongeren veroorzaken op de parkeerterreinen Diekman en Spaansland al langere tijd zo veel overlast, dat die vanaf maandag 's avonds en s nachts grotendeels worden afgesloten.

Anja Kruise, Tubantia

Gemeente Enschede en de politie hebben tot deze vergaande maatregel besloten na een stroom van klachten van omwonenden en ondernemers. Het gaat onder andere om autoraces, drugsgebruik, zwerfvuil en geluidsoverlast.

Handhavers en politie hebben al verschillende malen waarschuwingen en boetes uitgedeeld, maar die hebben niet geholpen. De omvang van de groepen is zo groot, dat het voor handhavers niet meer te doen is, zegt woordvoerder Ton Kamp van de gemeente. Het bij elkaar komen van deze groepen jongeren zorgt voor onrustgevoelens bij omwonenden en ondernemers.

De inzet van jongerenwerkers heeft evenmin tot het gewenste resultaat geleid. Met name het streetcar racen zorgt voor gevaarlijke en bedreigende situaties, stelt Kamp. Het zijn niet altijd mensen met een lange rij-ervaring. Er is een stadium bereikt dat een deel van deze groepen niet meer tot inkeer is te brengen.

Het streetcar-racen is een probleem dat zich ook op andere plekken in Enschede voordoet, waaronder de parkeerterreinen bij het Mirocenter aan de Gronausestraat en de Grolsch Veste. Het probleem verplaatst zich soms. De groepen zijn moeilijk in de kraag te vatten. We zijn er al langere tijd mee bezig.

Diekmanterrein
De terreinen voor en achter de Diekmanhal worden vanaf maandag voor 90 procent afgesloten met betonnen barriers. Bij de parkeerplaatsen ter hoogte van de tennishal wordt een halve wegafzetting ingevoerd en er geldt een parkeerverbod tussen 20.00 uur en 8.00 uur.

Spaansland
De eigenaar van de autowasserette tegenover het budgetcenter Spaansland heeft de parkeerplaats afgesloten. Verder komt er een halve wegafzetting bij het doodlopende stuk bij de brandweerkazerne. Ook hier geldt een parkeerverbod tussen 20.00 uur en 8.00 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.