Enschede

VIDEO | Rijscholen mogen weer aan de slag, ook rijexamens gaan door

Zomaar weer beginnen met rijden? Niet in coronatijd. Ook in de rijschool-branche moet een hoop gebeuren. Naast de maatregelen voor in de auto, moeten er ook enkele maatregelen voor de rijexamens worden getroffen. Want die gaan vanaf volgende week ook weer door.

459349 homeijer
Redactie | 1Twente

Ten eerste moet de rijinstructeur, voordat een les begint, middels vragen te weten komen of de leerling ziek is. Daarnaast moeten de lessen apart gepland worden. Een leerling die tijdens zijn les een andere leerling ophaalt? Dat mag niet meer. âWe moeten alles gescheiden houdenâ, licht Annette Homeijer van de Enschedese rijschool Homeijer toe. âTussen de leerlingen moet je de maatregelen nemen om het auto hygiënisch te houden. Met een doek moeten we overal langs [â¦]. Tussen de leerlingen moet je de auto ook 10 minuten luchten.â

Vanaf maandag mag Annette eindelijk weer aan de slag. Een corona-kit met doekjes, mondkapjes en gel, moet besmetting voorkomen. âMondkapjes worden geacht om te dragenâ, aldus Annette. âHet is niet verplicht, maar het is natuurlijk beter.â

Ook weer rijexamens
Vanaf volgende week mogen, naast de lessen, ook de rijexamens weer beginnen. âDe rijschool heeft de plicht om een scherm aan te brengen, dat voldoet aan de door het CBR gestelde eisen, tussen de bestuurder en de passagiersstoel.â Dat meldt het CBR zelf.

Voordat het examen begint, worden de algemene gezondheidsvragen gesteld en het ID-bewijs gecontroleerd. Om besmetting te voorkomen, moeten kandidaten hun ID-bewijs zelf desinfecteren. Dit geldt tevens voor de auto, meldt het CBR verder.

Bekijk het hele interview met Annette Homeijer hieronder.

foto: still uit video, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.