Twente
Enschede
Politiek
Video

Omtzigt reageert op massale steunbetuigingen en neemt woensdag zijn zetel in

Pieter Omtzigt heeft voor het eerst gereageerd op de ontwikkelingen van de afgelopen dagen. Hij spreekt zijn dank uit voor de steun die hij heeft ontvangen en gaat in op de veelbesproken opmerking: 'functie elders'.

Overweldigende steun

Omtzigt laat op Twitter weten dankbaar te zijn voor de overweldigende steun die hij de afgelopen dagen heeft ontvangen: "Kan niet ontkennen dat het soms zelfs ongemakkelijk voelde, maar ik waardeer het zeer." Daarna gaat hij in op de notitie van voormalig verkenner Ollongren, waaruit de indruk ontstond dat het nieuw te vormen kabinet van Omtzigt af wil. "Morgen zal ik aanwezig zijn bij de installatie van de nieuwe Kamer en mijn zetel als Kamerlid innemen. Functie elders Kamerlid dus. Op een foto is te zien dat hij zelfs een mondkapje met de betreffende tekst heeft laten bedrukken.

Mondkapje Omtzigt functie elders Twitter Omtzigt
© Twitter Pieter Omtzigt

Voorrecht

Hij noemt het een eer en een voorrecht om woensdag zijn zetel in te nemen en daarmee recht te doen aan de grote hoeveelheid mensen die een stem op hem uit hebben gebracht. Omtzigt wist tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen ruim 342.000 voorkeurstemmen binnen te halen, goed voor bijna vijf kamerzetels.

Dat betekent dat Omtzigt woensdag terugkeert in de Kamer, juist op de dag dat er een debat is over de uitgelekte notitie van Ollongren. Dat debat lijkt hij aan zich voorbij te laten gaan. Omtzigt, die de afgelopen tijd gas terugnam omdat hij oververmoeid was, geeft aan dat hij nog een pas op de plaats maakt. "Zoals eerder gezegd kost het herstel mij langer dan ik zelf gehoopt, gewild of verwacht had. Daarom ben ik, afgezien van de installatie morgen, nog afwezig en blijf ik meer rust in acht nemen. Dat gaat me niet heel gemakkelijk af, moet ik toegeven."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.