Enschede
Video

Adopteer een zonnepaneel bij Voedselbank Enschede-Haaksbergen

Voedselbank Enschede-Haaksbergen heeft 104 zonnepanelen op het dak geplaatst. Door te besparen op energiekosten, kan er meer geld besteed worden aan voedselpakketten. Om de actie te steunen, kunnen mensen een zonnepaneel adopteren.

Adopteren

Door een zonnepaneel te adopteren, kunnen mensen sponsoren in de kosten. Eén derde van de panelen, à 300 euro per stuk, is inmiddels al voorzien van een sponsor. Maar ook met een lager bedrag is de voedselbank geholpen. Esther Meijnen, bestuurslid bij de voedselbank: “Je kunt bijvoorbeeld ook een half zonnepaneel sponsoren. We zijn met alles blij!”

Energiekosten

De meeste energie die de zonnepanelen opleveren, gaat naar de koel- en diepvriescellen. Bestuurslid Wim Sprakel: “We bewaren hier de levensmiddelen en willen de kwaliteit ervan behouden. De koelinstallaties draaien de hele week door. Dat is dus een aanzienlijk gedeelte van onze energiekosten.”

icon_main_quote_red_glyph

"Bij het sponsoren van een zonnepaneel, maak je dertig jaar lang een gezin blij met een voedselpakket."

Esther Meijnen, bestuurslid Voedselbank Enschede-Haaksbergen

Voedselpakketten

“Eén zonnepaneel gaat dertig jaar mee. Hiermee verdienen we elke maand één voedselpakket terug qua kostprijs. Bij het sponsoren van een zonnepaneel, maak je dus dertig jaar lang een gezin blij met een voedselpakket”, aldus Meijnen. De voedselbank gaat fanatiek door met het werven van sponsoren. De organisatie hoopt zo snel mogelijk sponsoren te hebben voor alle zonnepanelen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.