Enschede
Sport
Voetbal
Video

Thuisbezorgd nieuwe sponsor Champions League na grote deal met UEFA

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway.com, het bedrijf achter het van oorsprong Enschedese Thuisbezorgd.nl, is een grote samenwerking aangegaan met de Europese voetbalbond UEFA. Er is een uitgebreide deal gesloten waarbij het bedrijf de officiële partner wordt van twaalf grote voetbalcompetities. Waaronder de Champions League, Women's Champions League, UEFA Europa League en het Europees Kampioenschap voor zowel mannen als vrouwen.

Thuisbezorgd sponsor UEFA FOTO Just Eat Takeaway com
In het midden voormalig UT-student Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd.nl © Just Eat Takeaway.com

Eten & voetbal

Het uitgebreide partnerschap is een vervolg: Thuisbezorgd is al sponsor van UEFA EURO 2020. In totaal worden er twaalf Europese toernooien en evenementen voor zowel mannen, vrouwen als jeugd gesteund. De deal is voor UEFA één van de meest uitgebreide samenwerkingen in de geschiedenis van de bond.

De winst voor het Thuisbezorgd zit ‘m in de combinatie van het bestellen van eten en het genieten van een avondje voetbal. Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd en oud-UT-student: "Onze strategie is om onze belangrijkste merknamen zoals Thuisbezorgd.nl, te koppelen aan de meest spraakmakende sportevenementen ter wereld. Het is voor ons daarnaast prioriteit om zowel het vrouwen- als mannenvoetbal te sponsoren."

Reclame-uitingen

Er is nog niet bekend gemaakt hoeveel geld de maaltijdbezorger inbrengt. Wel is duidelijk dat de samenwerking het hele spectrum aan reclame-uitingen beslaat: van Led-boards, media interviews tot televisie-uitzendingen.

Het sponsorschap geldt in elk geval voor de komende twee voetbalseizoenen. Het partnerschap voor de vrouwencompetities duurt zelfs tot 2025.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.