Twente
Sport
Voetbal
FC Twente
Video

FC Twente gaat vol voor plek acht

Heerenveen tegen FC Twente is vrijdagavond zowel een ontmoeting tussen twee ploegen die de laatste weken met hun vorm worstelen als een rechtstreekse concurrentiestrijd om plek acht. En daarmee een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. FC Twente is de huidige bezetter van die positie, maar de Friezen staan maar op drie punten achterstand.

Trainer Ron Jans ziet daar een voordeel. De oefenmeester van FC Twente weet dat er bij een onverhoopt verlies nog niet meteen iets aan de hand is, terwijl bij winst het gat met Heerenveen oploopt naar zes punten. Een achterstand waarvan hij verwacht dat het voor de Friezen dan heel moeilijk gaat worden die achtste plek nog te bemachtigen. Hij wil ze vrijdag dan ook graag dat zetje geven.

Toetje

De strijd om plek acht is er één tussen meerdere kanshebbers, waar FC Twente er dus één van is. Daarmee heeft de ploeg in het restant van de competitie nog een doelstelling voor ogen. Waar het seizoen begon met de gedachtegang om eerst maar eens in veilige haven te komen, kan er nog een toetje volgen in de vorm van de play-offs om Europees voetbal.

Jans ziet dat zijn team het nog in eigen hand heeft. FC Twente treft de komende weken namelijk nog de ploegen die dichtbij staan, zoals de tegenstander van vrijdag. Maar ook Heracles, Fortuna Sittard en Utrecht, dat één plekje boven Twente staat, komen in de laatste acht wedstrijden nog voorbij. Dan moeten de resultaten wel beter dan in de afgelopen wedstrijden, waarin FC Twente wat schamele punten bij elkaar sprokkelde. Jans ziet er een mooie uitdaging in om die 'mindere flow' om te draaien. Te beginnen tegen Heerenveen dus. Waarin, geeft hij aan, resultaatgerichter gespeeld zal moeten worden. Het moet minder naïef door niet alleen maar overal hoog druk te zetten. Iets wat FC Twente wel graag wil in een wedstrijd. Maar ook een speelwijze die veel energie kost en waar de ploeg minder in gaat geloven naarmate de punten wegblijven.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.