1Twente

'De Cactus Live: Worldwide en toch digbie!' te zien bij 1Twente

In een jaar dat het coronavirus het culturele leven lam legde en waarin de meeste concerten en optredens werden afgeblazen, zat ondernemer Erwin Kwakman van muziekcafé De Cactus bepaald niet bij de pakken neer. Hij organiseerde een serie exclusieve streamconcerten zonder publiek, live vanuit het kleinste podium van Twente onder de titel: 'Worldwide en toch digbie!' Een compilatie van de beste optredens is vanaf zondag 21 maart iedere week te zien bij 1Twente.

Twaalf weken lang kan de muziekliefhebber op de lokale televisie genieten van uiteenlopende genres en de beste optredens uit De Cactus. Van blues tot jazz en van pop tot hardrock, alles komt voorbij. Te zien zijn onder meer optredens van Hendrik Jan Bökkers, Rauw en Teder, The Sugar Bastards, Lana Wolf, Schimanski en vele anderen.

20210127 Cactus Live Aflevering1 still rauw en teder1
De band Rauw en Teder, te zien bij 'De Cactus Live: Worldwide en toch digbie!'

Sfeer van De Cactus in de huiskamer

'Worldwide en toch digbie!' is een samenwerking tussen tal van muzikanten, De Cactus en De Buz, dat gespecialiseerd is in concertregistratie, ondersteund door onder meer Hengelose muziekliefhebbers en de Vrienden van Cactus Live. Doel van de optredens was om de speciale sfeer van Cactus-optredens in de huiskamers te brengen, maar ook om De Cactus door de coronacrisis te loodsen en te behouden voor de toekomst. Het muziekpodium ontvangt namelijk geen subsidie. “Het zijn barre tijden, niet alleen voor ons, maar zeker ook voor de muzikanten”, zei Kwakman vorig jaar.

20210127 Cactus Live Aflevering2 dilana smith2
Zangers en Dilana Smith en band

Terug in de Pastoriestraat

Na de eerste lockdown, toen er meer mogelijk werd en beperkt publiek aanwezig mocht zijn bij de optredens, verhuisde De Cactus tijdelijk naar de oude Hazemeijer-fabriek om zo de anderhalvemetermaatregel beter te kunnen handhaven. Dat was een groot succes. Inmiddels is Kwakman terug op het oude nest in de Pastoriestraat. “Er zijn andere plannen met die locatie, waardoor wij niet konden blijven. Jammer maar helaas. We hadden graag deze locatie omgetoverd tot een permanente grote culturele Cactus.”

20210127 Cactus Live Aflevering2 the dirty denims1
The Dirty Denims op het podium van De Cactus
icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

'De Cactus Live: Worldwide en toch digbie!' is vanaf zondag 21 maart vanaf 18.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente. De uitzending wordt 's avonds meerdere keren herhaald om 19.00, 20.00 en 22.00 uur. 1Twente is te bekijken via Ziggo kanaal 40 of bij KPN en Telfort op de kanalen 1317 en 1428.

Meer informatie over De Cactus Live! Worldwide en toch digbie! op: www.decactus.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.