Twente

Judith Hartman nieuwe directeur van RTV Oost

Judith Hartman (48) wordt de nieuwe directeur van RTV Oost. Ze is daarmee de opvolger van Marcel Oude Wesselink die na bijna negen jaar vertrekt bij de regionale omroep. Hartman is nu nog bestuurder bij de Twentse Schouwburg NV waar het Wilminktheater, Muziekcentrum Enschede, De Kleine Willem en De Grote Kerk onder vallen. Half mei treedt ze in dienst bij RTV Oost.

Judith Hartman Fotograaf Willem van Walderveen
© Willem van Walderveen

Volgende fase

André Oude Weernink, voorzitter van de Raad van Toezicht van de omroep is blij met de aanstelling van Hartman. “Wij zijn heel enthousiast over de komst van Judith naar RTV Oost. Judith zal leidinggeven aan het verder implementeren van de visie en strategie van RTV Oost, die gestoeld is op drie pijlers: spraakmakend, verbindend en innovatief. Judith heeft de ambitie en energie om RTV Oost naar de volgende fase te leiden. Zij zal de ingezette veranderingen en cultuuromslag doorzetten en heeft hierin een bewezen trackrecord.”

Hartman ziet zelf een uitdaging in haar nieuwe functie: "RTV Oost is volop in beweging, alleen al door het snel veranderende kijk- en luistergedrag van consumenten en de rol van onafhankelijke (onderzoeks)journalistiek die in deze tijd van polarisatie steeds belangrijker is. Bij RTV Oost zie ik de uitdaging om op een eigentijdse manier zoveel mogelijk inwoners te bereiken en daarmee bij te dragen aan meer verbinding binnen de provincie Overijssel.”

icon_main_quote_red_glyph

Bij RTV Oost zie ik de uitdaging om op een eigentijdse manier zoveel mogelijk inwoners te bereiken en daarmee bij te dragen aan meer verbinding binnen de provincie Overijssel.”

Judith Hartman

Trots

Ze gaat verder: “Met heel veel liefde en plezier kijk ik terug op 11,5 jaar Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Ik ben trots op de collega’s met wie ik heb mogen werken en op wat we met z’n allen hebben neergezet. Vooral de eigen producties draag ik een heel warm hart toe. Als bezoeker zal ik zodra het weer kan nog vaak komen genieten van mooie voorstellingen en concerten: om te lachen, te huilen, te verwonderen en anders naar de wereld en mezelf te kunnen kijken.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.