Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente ontvangt Feyenoord: 'Advocaat zal de boel op scherp zetten'

FC Twente speelt zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Waar de tukkers na de overwinning op Vitesse vorige week een goed gevoel te pakken hebben, kreeg tegenstander Feyenoord deze week juist met een flinke tegenslag te maken: Heerenveen knikkerde de Rotterdammers uit het bekertoernooi.

Voortborduren

Ron Jans zag die wedstrijd ook en vroeg zich in de eerste helft af of Feyenoord niets geleerd had van de wedstrijd tegen Heerenveen in de competitie drie weken geleden. Toen werd het 3-0 voor de Friezen. "De eerste goal viel in een zone waar ze in de eerste wedstrijd tegen Heerenveen ook al problemen hadden."

"Het zal wel iets doen, die nederlaag. Anders sta je in de halve finale tegen Ajax en nu is de beker klaar en is alleen de competitie nog over. Maar dat is hun probleem. Wij moeten voortborduren op wat we het hele seizoen hebben gedaan en tegen Vitesse."

Ondanks de nederlaag voor Feyenoord, zag Jans ook gevaarlijke momenten aan de kant van de Rotterdammers. "Wij moeten echt oppassen het eerste kwartier na rust. Toen waren ze echt goed en scoren ze goede goals." Iets dat Jans ook al terug zag in de wedstrijd die Feyenoord vorig weekend speelde tegen Willem II.

Advocaat

De trainer van FC Twente kijkt met veel waardering naar zijn collega bij Feyenoord. "Ik zit echt met plezier naar Dick Advocaat te kijken. Het is echt ongelofelijk wat hij neer heeft gezet qua resultaten. Ik vind het gewoon een geweldige trainer om te volgen." Jans verwacht dan ook dat Advocaat de boel weer op scherp weet te zetten zondag.

Zelf treedt FC Twente dit weekend aan met dezelfde selectie als vorige week tegen Vitesse. Toen keerden Jayden Oosterwolde en Gijs Smal terug na blessures. Beiden konden een helft spelen en wisselden elkaar af. Deze week kunnen ze allebei meer minuten maken, waarbij Jans voor Oosterwolde zal kiezen in de basis. "De rangorde is wel gebaseerd op wat er in het hele seizoen gebeurd is" aldus Jans.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.