Twente
Radio
Video

De Feestpartij begint en eindigt met een kater

Alaaf. De Feestpartij van ondernemer Johan Vlemmix mag definitief meedoen aan de verkiezingen op 17 maart. Enschedeër Jeffrey Veld werkte drie slagen in de rondte om dat mogelijk te maken. Hij werd daarvoor beloond met een zevende plek op kandidatenlijst. Maar na die feestelijke mededeling van de Kiesraad, komt de kater. Op de kandidatenlijst van de Feestpartij prijkt maar één naam. Juist: die van Johan Vlemmix. De andere 49 kandidaten, onder wie Veld, mogen niet meedoen.

Domweg vergeten

Tussen de regels door wordt duidelijk dat Veld baalt als een stekker. Hij had z’n ondersteuningsverklaringen binnen, was aan het warmlopen en dacht een stevige duit in het zakje te kunnen doen, maar ziet nu tot zijn verbijstering dat Vlemmix de namen en steunverklaringen van 49 kandidaten niet aan de Kiesraad heeft overhandigd. Gewoon domweg vergeten.

Een kostbare fout, want dat betekent dat de Feestpartij is gedegradeerd tot een eenmanspartij. Al de andere kandidaten kunnen het door de vergeetachtigheid van Vlemmix wel schudden met hun politieke carrière. Althans voor de komende vier jaar.

Geen rancune

De Enschedeër waakt ervoor zijn voorman met grote woorden af te branden. “Ik voel geen rancune, ik sta nog steeds voor de uitgangspunten van de Feestpartij. Ik voel een lichte teleurstelling. Je doet je stinkende best om de partij op te zetten. Het lukt en een half uur later sta je er niet op”, zegt hij in het programma 1Twente Vandaag.

“Geen voorbode van een sterke lijsstrekker?” probeert interviewer Niels Veurink nog even. “Ja, nee, de tijd zal het leren”, antwoordt Veld: “We moeten intern wel kijken hoe we hier mee om moeten gaan, want hoe gaat dat nu verder?”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.