Twente
Enschede
Hengelo

Code rood: vuilniswagens maandag niet de weg op

Maandag zullen er geen ophaalwagens van Twente Milieu de weg op gaan om huis-aan-huis afval in te zamelen. De reden: het verwachte pak sneeuw van komend weekend.

Twente milieu sneeuw
Maandag zullen er geen ophaalwagens van Twente Milieu de weg op gaan om huis-aan-huis afval in te zamelen. De reden: het verwachte pak sneeuw van komend weekend. © Twente Milieu

Inzameling verplaatst naar zaterdag 13 februari

Niet alleen in Hengelo, maar ook in Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal en Wierden zul je maandag vergeefs je container aan de weg zetten. Twente Milieu heeft in verband met het te verwachten winterweer op voorhand besloten een streep te halen door de inzameling. De voor maandag geplande inzameling wordt verplaatst naar zaterdag 13 februari.

IMG 20210205 WA0013
In Twente valt mogelijk dertig tot veertig centimeter sneeuw de komende dagen. © Buienradar

Dertig centimeter sneeuw of meer

De inzamelaar maakt dit nu al bekend, omdat veel woonwijken door het te verwachten pak sneeuw van misschien wel 30 centimeter of meer niet of moeilijk toegankelijk zullen zijn voor de ophaalwagens. Ook het ophalen van bijvoorbeeld grof vuil gaat die dag niet door.

Of de inzameling vanaf dinsdag wordt hervat is afhankelijk van het weer verderop in de week. Dit kan ook per gemeente verschillen. Twente Milieu houdt mensen via de webpagina ‘winterweer’ op de hoogte.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.