Enschede

VIDEO | Crematoria Twente richt tijdelijke gedenkplekken in

Afscheid nemen van een dierbare die overlijdt. Dat gaat anders in deze coronatijd, omdat ook daar allerlei beperkingen bij komen kijken. Crematoria Twente bedacht daarom een manier om ook in de nazorgfase iets te kunnen betekenen voor alle families en vrienden: gedenkplekken.

459811 HKEB8843
Redactie | 1Twente

Directeur-bestuurder Harriët Tomassen maakt in 1Twente Vandaag duidelijk dat de nazorg voor mensen heel belangrijk is. Omdat momenteel maar 30 mensen bij een begrafenis aanwezig mogen zijn, ziet Tomassen het steeds vaker gebeuren dat nabestaanden onvoldoende naar huis toe gaan. âDe nazit mag in deze tijd niet plaatsvinden, maar juist het ritueel om na een begrafenis bij elkaar te blijven, terug te kijken en over de overleden persoon te praten, is heel belangrijk voor mensen. Dat missen ze nuâ, licht de directeur-bestuurder toe.

Juist daarom bedachten de medewerkers van Crematoria Twente de mogelijkheid voor mensen om na een begrafenis terug te kunnen komen. âJuist voor mensen die er niet bij konden zijn, is het leuk om nog iets na te kunnen latenâ, aldus Tomassen. âDaarom hebben we op alle vier locaties gedenkplekken gemaakt.â Dichter en schrijver Regine Hilhorst heeft speciaal voor deze gedenkplekken een gedicht geschreven.

Bekijk het hele interview met Harriët Tomassen hieronder terug.

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.