Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Crematoria Twente richt tijdelijke gedenkplekken in

459811 HKEB8843

Afscheid nemen van een dierbare die overlijdt. Dat gaat anders in deze coronatijd, omdat ook daar allerlei beperkingen bij komen kijken. Crematoria Twente bedacht daarom een manier om ook in de nazorgfase iets te kunnen betekenen voor alle families en vrienden: gedenkplekken.

Redactie | 1Twente

Directeur-bestuurder Harriët Tomassen maakt in 1Twente Vandaag duidelijk dat de nazorg voor mensen heel belangrijk is. Omdat momenteel maar 30 mensen bij een begrafenis aanwezig mogen zijn, ziet Tomassen het steeds vaker gebeuren dat nabestaanden onvoldoende naar huis toe gaan. De nazit mag in deze tijd niet plaatsvinden, maar juist het ritueel om na een begrafenis bij elkaar te blijven, terug te kijken en over de overleden persoon te praten, is heel belangrijk voor mensen. Dat missen ze nu , licht de directeur-bestuurder toe.

Juist daarom bedachten de medewerkers van Crematoria Twente de mogelijkheid voor mensen om na een begrafenis terug te kunnen komen. Juist voor mensen die er niet bij konden zijn, is het leuk om nog iets na te kunnen laten , aldus Tomassen. Daarom hebben we op alle vier locaties gedenkplekken gemaakt. Dichter en schrijver Regine Hilhorst heeft speciaal voor deze gedenkplekken een gedicht geschreven.

Bekijk het hele interview met Harriët Tomassen hieronder terug.

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.