Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Schrik over besmettingen in De Cypressenhof: kan versoepelen eigenlijk wel?

459877 755013

De winkelstraten lopen weer vol en binnenkort gaan de terrasjes zelfs open. Maar achter de deuren van verzorgingshuizen spelen zich drama s af. Klopt het beeld dat we in Enschede de zaak onder controle hebben eigenlijk wel, vraagt D66 zich af?

Lilian ten Donkelaar | Tubantia

Bijna alle bewoners van verpleeghuis De Cypressenhof zijn besmet met corona, en een fors deel van het personeel ook, schreef deze krant vorige week. De fractie van D66 is gealarmeerd door dit bericht.

Is Cypressenhof een uitzondering?Hoeveel besmettingen zijn er in de Enschedese verpleeg- en verzorgingshuizen, wil raadslid Iris Rutjes weten van het college. De D66 er vraagt zich af of de situatie in De Cypressenhof een uitzondering is. Zijn er meer grote uitbraken bekend? Heeft het college de indruk dat deze uitbraken onder controle zijn? Zijn deze besmettingen wel goed genoeg in beeld bij de GGD, vraagt ze zich af. Wordt in navolging hiervan onderzoek gedaan naar de besmettingsbron en verspreiding?

Zorgen over toenemende drukte De toenemende drukte in de stad baart de partij ook zorgen. Nu lijken mensen onterecht het gevoel te hebben dat er steeds meer kan. Verzorgende Ruth Schellevis verwoordt in het artikel over De Cypressenhof haar verbazing hierover. Het wordt steeds drukker op straat. Dat is heel gek om te zien. D66 voelt hetzelfde. Dit is ook precies waar wij ons zorgen over maken.

Ramp achter gesloten deuren Moet en kan Enschede de touwtjes wel laten vieren? Het kan zijn dat er lokaal geen daling van het aantal besmettingen is en is verzwakken van de maatregelen dan wel verstandig? D66 wil ook weten wat de situatie in de thuiszorg is. Het normale leven lijkt steeds meer op gang te komen terwijl er zich achter gesloten deuren nog steeds een ramp voltrekt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.