Verkeer
Stuur appje
Zoek

Raadslid Jansen plaatst vraagtekens bij veiligheid Boekelosebrug

Boekelosebrug 1twente
Jansen is allerminst te spreken over het feit dat de paaltjes aan weerszijden van de brug erg laag zijn en daardoor gevaar kunnen opleveren voor kinderen.
Beeld: 1Twente

Onafhankelijk raadslid Leo Jansen wil van het college weten of de brugleuningen van de Boekelosebrug wel aan de veiligheidsvoorschriften voldoen. De volksvertegenwoordiger vindt de wijze waarop de paaltjes zijn vastgemaakt niet veilig en daarnaast is hij allerminst te spreken over het feit dat de paaltjes aan weerszijden van de brug erg laag zijn en daardoor gevaar kunnen opleveren voor kinderen.

De brugleuningen zijn gemaakt van witte, metalen paaltjes. De paaltjes zijn met name aan weerszijden van de brug erg laag. “Dit is zeer gevaarlijk, vooral voor kinderen. Ook is de kwaliteit van de constructie niet om naar huis te schrijven”, zegt Jansen. Vorig jaar stelde Jansen ook al raadsvragen over de veiligheid van de brug.

De nieuwe brug werd in 2019 opgeleverd, nadat de oude niet meer voldeed. Het is een brug met talrijke innovatieve snufjes, zoals zonnepanelen in het wegdek en ruim zeshonderd LED-lampjes. Wat betreft die lampjes wil Jansen weten of de zonnepanelen wel genoeg energie genereren om in elk geval die lampjes van stroom te voorzien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.