Enschede

VIDEO | Maatregelen om lijf-aan-lijf-contacten in stadscentrum te vermijden

Het wordt drukker en drukker in ons stadscentrum op zaterdag. De gemeente bezint zich op maatregelen om komende zaterdag die drukte te reguleren.

459939 972016 Thumb Large
Er wordt gedacht aan eenrichtingsverkeer in enkele straten, aan het weghalen van objecten in drukke aanvoerstraten en het voorkomen van lange rijen mensen die voor de winkels staan.
De Duitse gasten komen weer terug in Enschede en Enschedeërs wagen zich weer op straat. Dat was afgelopen zaterdag goed te zien in de binnenstad. De drukte nam zo toe dat de gemeente verkeersregelaars inzette om de stroom bezoekers te reguleren. Die vroegen de stadsbezoekers drukke routes te mijden of een andere weg te kiezen.

Vooral in de Kalanderstraat, Raadhuisstraat en op de dagmarkt was het druk. Komende zaterdag wordt nog meer volk verwacht. De gemeente hoopt met de maatregelen lijf-aan- lijf-contact in de winkelstraten te voorkomen.
Foto: Annina Romita
Foto-onderschrift: Verkeersregelaars poogden het afgelopen weekeinde de stroom bezoekers van de Enschedese binnenstad in te tomen.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.